Snöskoter
Piteå Maskin Kompetens


Piteå Maskin Kompetens AB


Kontakt


Piteå Maskin Kompetens AB

Cirkelvägen 22

94473  Piteå

 

070-6382737


E-post:piteamaskinkompetens@telia.com


© 2013 All rights reserved.

Snöskoter


1 oktober 2009 införs ett separat förarbevis för snöskoter som krävs om du vill börja köra ett sådant fordon. Du får också köra snöskoter om du har:


• Ett förarbevis för terrängskoter utfärdat från och med 1 januari 2000.

• Ett körkort eller traktorkort som är utfärdat före 1 januari 2000. (Från och med 1 oktober 2009 ger sådant körkort eller traktorkort, till skillnad mot tidigare, också fortsatt rätt att köra snöskoter även om körkortet eller traktorkortet varit återkallat.) Förarbevis utfärdade före den 1 oktober 2009För att få ett förarbevis för snöskoter krävs att du har:

• Fyllt 16 år

• Gått en utbildning hos en behörig utbildare*

• Genomfört ett godkänt kunskapsprov hos en behörig provförrättare*.


 

(* Endast den som fått tillstånd av Transportstyrelsen får utbilda och anordna prov för  förarbevis.)


 


Utbildning och prov


I utbildningen ska ingå både teoretiska och praktiska moment. Det är tillåtet men inte obligatoriskt att övningsköra men övningskörning får  endast ske under uppsikt av en behörig utbildare. Privat övningskörning är inte tillåten. För att få övningsköra snöskoter ska du vara 15 år och 9 månader eller äldre.


För att få avlägga kunskapsprovet ska du ha fyllt 16 år och ha genomgått utbildningen. När du avlagt ett godkänt kunskapsprov kommer anordnaren av provet att rapportera detta till Transportstyrelsen, som då skickar hem en ansökningsblankett till dig för utfärdande av förarbeviset.


 Aktuellt

Länkar

Instagram